Интернет безопасност – инициативата на Николай Кръстев продължава

Интернет безопасност 2

Още 7 столични училища бяха посетени от нашия управител, г-н Николай Кръстев, който говори на тема „Интернет безопасност“ пред учениците от 5-ти и 6-ти клас. Този път поканата дойде от Столична община – район “Витоша” и отново със съдействието на „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.

Г-н Кръстев отново покри темите, изключително важни за безопасността на децата, а именно: “Фейсбук безопасност”, “Колко важни са паролите и как да създаваме силни пароли”, “Какви опасности крият приложенията (аповете) за смартфони”, „Опасни ли са безплатните игри“, “Как да действаме при онлайн тормоз” и други. Децата през цялото време взимаха участие, задаваха допълнителни въпроси, които ги вълнуват, а част от тях оставаха след лекциите, обграждаха лектора и задаваха въпроси, свързани с безопасността, рекламата, Интернет, компютрите и какво ли още не. Лекциите бяха проведени в 26 СУ – Княжево, 52 ОУ – Бояна, 2 СУ – Павлово, 5 ОУ – Павлово, 86 ОУ – Владая, 50 ОУ – Драгалевци, като следващата седмица предстои лекция и в 64 ОУ – Симеоново.

Интернет е източник на забавление за децата, но крие някои рискове, които е важно те да познават, за да могат да се предпазят. Личната сигурност е от първостепенна важност и има основни правила, които всеки трябва да знае, особено децата.

Вече са посетени училищата, намиращи се на територията на Столична община, в район „Красно село“ и район Витоша, като предстоят посещения и в други столични училища, като в момента се уточнява точната бройка и свободните дати.

социални мрежи