Наш представител на WordPress среща за преводи и посрещане на WP 4.6

WordPress преводи

WordPress периодично обновяват своята система с цел по-лесна работа с нея и по-голяма сигурност за уеб сайтовете, които я използват. Когато излязат новите функции, те излизат на английски език и потребителите, чийто език е различен от английския не могат да използват своите уеб сайтове пълноценно. За тази цел WordPress ентусиасти от различни държави са организирани в малки общности от доброволци, които превеждат платформата, различни теми и плъгини, за да може техните сънародници да работят на 100% с новите версии.

WordPress 4.6 дойде във вторник вечерта на 16 август (българско време). По този повод софийската общност се събра да поработи над преводите на WordPress, както и на избрани разширения и теми на български, и, разбира се, WordPress хората да се видят на по бира в лятната градина на домакините от A Data Pro. Нашият управител, г-н Николай Кръстев, също беше в екипа на преводачите.

Гостите обсъдиха и предстоящия WordCamp Sofia на 22 октомври. Най-търпеливите изчакаха официалното обявяване на WordPress 4.6 късно вечерта и си казаха виртуално „Наздраве“ с core екипа на WordPress.

Повече информация за събитието можете да видите във Фейсбук страницата на WordPress среща за преводи.

 

социални мрежи