Николай Кръстев присъства на най-голямото WordPress събитие в света

WordCamp Europe 2018 Matt
Г-н Николай Кръстев и единият от създателите на WordPress, Мат Муленвег

Нашият управител, г-н Николай Кръстев посети най-голямото WordPress събитие, състояло се в Белград, Сърбия. Над 3000 човека от цял свят се включиха в най-голямото събиране на WordPres ентусиасти в света, провело се в рамките на 3 пълни дни – от 14-ти до 16-ти юни.

Ето какво разказа г-н Кръстев за събитието:

“Събитието бе много вдъхновяващо! Първият ден бе Contributor day, в който хората от общността развиват WordPress – едни превеждат разширения и теми на своя език, други пишат код, трети помагат, отговаряйки на въпроси във форумите и т.н.

Втория и третия ден бяха конферентните дни, в които лектори от цял свят бяха подготвили интересни и полезни презентации на теми, свързани с най-използваната система за управление на съдържанието. Интересна лекция изнесе дори Мат Муленвег, с който имах удоволствието да се запозная.

Лекциите се състояха в Сава център – комплекс, голям почти колкото НДК. В коридорите му пък имаше щандове на големи и малки компании и разработчици, сред които Google, WooCommerce, JetPack, GoDaddy, PayPal и много други. Имаше дори WordPress магазин, от който хората можеха да си купят шапки, тишърти, плажни кърпи и какви ли още не мърчандайз продукти.

Срещнах се и поговорих с колеги от целия свят, с които до сега поддържахме връзка само през WordPress форумите или Twitter. Научих толкова много нови неща, а последния ден имаше и страхотно афтър парти, за което със сигурност ще се говори с месеци.”

Повече информация за събитието можете да получите от уебсайта на WordCamp Europe 2018

социални мрежи