Николай Кръстев бе сред гостите на форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“.

Форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“.На 29 ноември 2017 г. нашия управител, г-н Николай Кръстев бе сред гостите на специален форум по случай 20 години JA Bulgaria: „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа през образование и иновации“ в иновативна зала, изградена за случая в Ню Бояна Филм Студиос. Форума имаше за цел да събере различни гледни точки, търсещи отговор на въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“, „В какъв свят искаме да живеем?“ и др.

Вицепремиерът Томислав Дончев откри събитието със специално обръщение, след което представители на JA Bulgaria обявиха създаването на български Център за развитие на предприемачески компетентности и образование, част от European Entrepreneurship Education Hub (EE-HUB) – постоянен консултативен орган към институциите на Европейския съюз и съвместна инициатива на JA Europe и Citi за формиране на политики.

Форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“.Чрез три последващи панелни сесии събитието представи примери на успешни образователни подходи, необходими за адресирането на новите социални, икономически, културни, политически, екологични и технологични предизвикателства, пред които Европа е изправена. Лидери на мнение от сферата на държавното управление, бизнеса и медиите ще очертаят новите тенденции и решения с фокус върху значението на „човешкия фактор“ и необходимостта от инвестиции в личното развитие на всеки човек.

Модератори бяха изпълнителният директор на JA Милена Стойчева, предприемачът Елвин Гури и журналистът Венелин Петков, а сред вдъхновителите, които застанаха на сцената на форума бяха редица известни български и международни лица от обществения и бизнес свят, работещи активно за по-добра Европа като кметът на гр. София – Йорданка Фандъкова, Заместник – министърът на образованието – Таня Михайлова, Владимир Уручев – член на Европейския парламент, Станислава Танева – Управляващ директор на Ситибанк България, Мартин Керн – Форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа“.Председател на Европейския институт за иновации и технологии и много други ръководители на водещи световни организации. Форумът се провеждаше под патронажа на министъра на Българското Председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова.

Повече информация за форума можете да получите от официалния уебсайт на адрес https://transformers.jabulgaria.org/

социални мрежи