Николай Кръстев на най-голямата конференция за Google AMP в Амстердам

AMPconf - залата

Нашият управител, г-н Николай Кръстев бе един от избраните от цял свят 350 специалисти, които получиха покана от Google за най-голямото световно събитие, свързано с Accelerated Mobile Pages – Google AMPconf 2018 в Амстердам. Конференцията се състоя в Transformatorhuis – тренди клуб в центъра на красив парк, създаден специално за да приютява бизнес събития и различни мероприятия. На събитието присъстваха над 40 специалисти от Google и още толкова от други големи компании, както и близо 350 гости.

AMPconf 2018 - Nicky Krastev

Ето какво каза г-н Кръстев за Google AMPconf 2018:

„Събитието бе много полезно – както като получена информация, така и като нетуъркинг, тъй като там присъстваха хора, които е невъзможно да срещнеш в Европа, камо ли у нас. Имах възможността да се запозная и да поговоря с хора като Дейв Бесбрис, Вицепрезидент на Google инженерите, Алейда Солис – SEO специалист и собственик на международна SEO агенция, консултант и лектор на стотици международни събития в десетки държави, Алберто Медина от Google екипа, работещ заедно с екипа на Automattic в посока лесно интегриране на AMP в WordPress (който дори пое ангажимент да съдейства за голям проект, върху който работим с колеги и който вероятно ще е от полза за AMP проекта като цяло), с разработчиците на новата Google Search Console, които ми показаха тънкости в използването на инструмента и разясниха какво предстои, както и с още много други добри и уважавани специалисти от Google, Washington Post, Airbnb, Reddit, Boobking.com, Daily mail и BuzzFeed, сред които Лиса Уанг, Хедър Дъглас, Пол Бакаус и др.

AMPconf - Nicky Krastev and Dave Besbris
Дейв Бесбрис и Николай Кръстев

Присъствах на почти всички лекции и двата дни, като използвах времето на паузите и лекциите от които не се интересувам за да поговоря отвън на щандовете с колегите от Google, Trivago, Yoast, Reddit и други технологични гиганти (какво казаха колегите от Yoast за срещата ни).
Като човек, който работи в сферата на изграждане на уебсайтове, за мен е важно да научавам новостите и да бъда в крак с най-новите технологии, за да мога да предложа на клиентите си възможно най-доброто и ефективно решение за техния бизнес. За мое щастие и в двата дни повечето лекции бяха насочени към специалистите от моята сфера, така че успях да извлека максимума от това събитие. Вечерта на първия ден имаше парти с жива музика, свежи напитки и вкусна храна, като на партито също имахме възможност да поговорим и да обменим опит с колеги от цял свят.“

Всеки, който се интересува, може да види цялата програма на конференцията в официалния уебсайт на Google AMPconf 2018.

 

AMPconf - Nicky Krastev and Paul Bakaus
Пол Бакаус и Николай Кръстев

Всички лекции могат да се изгледат във видео канала на AMP Project.

социални мрежи