Присъствахме на лекцията „Криптовалути – инвестиция и рискове“

Криптовалути

На 14-ти септември присъствахме на полезна лекция, свързана с криптовалутите. В The Generator – Center for Design and Innovation, намиращ се на бул. Черни Връх 47, се състоя лекция-дискусия относно бъдещето и смисъла на криптовалутите с лектор Благовест Белев, който е един от основателите на Tavex Gold&Exchange в България, инвеститор и почитател на биткойн от повече от 4 години.

Презентацията бе с продължителност 1 час и включваше теми относно смисъла на биткойн и криптовалутите, как да се инвестира в тях, какви са рисковете и какво можем да очакваме за напред. След лекцията последва дискусия и лектора отговори на всички въпроси от публиката, която беше изпълнила залата.

Цената на биткойн постига рекорд след рекорд тази година. Общата капитализация на всички криптовалути също, но интересът към тази подривна технология идва на вълни. В момента преживяваме поредната такава вълна. Никой не може да каже колко време ще продължи. Може $5000 за биткойн да е връх за идните година-две, може и да видим $10 000 до края на тази година. Едно е сигурно – света постепенно ще преминава към дигитална разплащателна система, която постига независимост чрез законите на математиката и свободния пазар.

социални мрежи